Снимки БФХМъжкият ни национален отбор по хандбал направи много силен мач,

...
Снимки БФХМъжкият ни национален отбор по хандбал направи много силен мач,
Коментари Харесай

Нашите ще спорят за бронза на Световната купа във Варна

Снимки БФХ

Мъжкият ни народен тим по хандбал направи доста мощен мач, само че не съумя да пребори извънредно мощния и атлетичен тим на Куба и отстъпи с 29:36 на Световната купа във Варна. Така в неделя от 18.15 часа в Двореца на културата и спорта срещаме в борба за бронза Индия. Финалът е от 20.30 часа.



България дръпна първоначално с 3:0 с голове на Светлин Иванов и Николай Генов, последвани от прелестно избавяне на Николай Петров и попадение на Кристиан Василев. Кубинците обаче бързо върнаха два, а в 3.58 мин травма получи Джошкун Якубов. След това Куба изравни посредством Роналдо Хириам Алмейда. В тези минути Петров заключи вратата си, а с два гола на Михаел Иванов и един на Светлин Димитров още веднъж дръпнахме с 3 – 6:3. Попадение на Божидар Симеонов направи резултата 7:5, след което Светлин Димитро пропусната дузпа. Гостите изравниха за повторно в мача при 9:9, само че с гол на Генов още веднъж излязохме напред. Успешна дузпа на Хансер и 10:10, след което последва попадение на същия и Куба поведе за пръв път - 10:11, а по-късно с 10:12 и 11:13. Много мощни спасявания в този интервал от срещата напри кубинският вратар Магнол Суарес. Николай Петров обаче отвърна със същото под нашата рамка, а Светлин Димитров и Михаел Иванов доведоха резултата до 14:14. В последна сметка с гол на Вегара крайният резултат на първата част е 16:17 за Куба.



Джошкун Якубов се върна при започване на второто полувреме, което започва с негова греда, последвана от три кубински гола. Кристиян Василев върна един - 17:20. Отново той осъществя за 18:21 и отново за 19:22. При това попадение обаче Василев изрази бурно насладата си, съдията се обърка, че реакцията му е ориентирана към кубинския вратар и той беше осъден за 2 минути. За страдание кубинците натрупаха самочувствие и в 15-ата минута на втората част към този момент водеха с 8 – 27:17, а вратарят им Магнол Суарес направи серия от спасявания, отчайвайки нашите нападатели. До края не успяхме да скъсим разликата и мачът завърши при 29:36 за Куба.



За България Михаел Иванов означи 8, Кристиан Василев – 7, Светлин Димитров – 6, по 2 прибавиха Преслав Станчев, Божидар Симеонов и Николай Генов, а по 1 Иво Петков и Владислав Йоргов.

За най-полезен в мача беше избран Роналдо Хириам Алмейда, който осъществя 6 гола за кубинците.

Треньорът Илиян Василев, неговите помощници Димитър Николов и Николай Георгиев и играчите бяха извънредно разочаровани след загубата.

„ Загубихме… Куба си завоюваха мача справедливо. Жалко, не можах да извърша това, за което съм пристигнал. Разбира се, остава срещата за бронза. Сега момчетата би трябвало да починат. Днес отпаднахме доста, насъбраха се и доста травми. Няма да се предадем в мача за третото място, само че мен ме боли. Най-вече в отбрана не можахме да се оправим с техните гардове и с тяхната физика. Разбира се и това, че Джошкун се контузи доста рано се отрази на нашата система. То това е спортът. По-добри са, по-атлетични са, физически са по-добре. Имахме възможностите, имахме възможностите. Аз съм виновен… “, прочувствено съобщи след мача Василев.

„ Направихме повече неточности от кубинците. Още сме млади и пропущаме моменти, които вършат мача. Вратарят им направи отлична среща, само че това е част от спорта. Трябваше да сме по-концентрирани, тъй като грешките ни се оказаха съдбовни. Не сме се отказали от упоритостите си да спечелим орден и ще се борим за третото място. Сега би трябвало да се наспим, да сме спокойни и да изиграем мача за третото място. Ще е мъчно, тъй като сме доста изморени, само че ще се борим “, съобщи отбелязалият 7 гола Кристиан Василев.

В мачовете за систематизиране на местата от 9-о до 12-о Молдова победи Малта с 25:21, а Гватемала се наложи над Азербайджан с 28:20. В срещите за 5-8-о място Австралия разруши Андора с 32:19, а Англия надделя Нигерия с 30:20.

Регламентът на Световната купа планува състезателите в тимовете да бъдат на възраст сред 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР